Marlene Dumas houdt 48ste Huizingalezing

Op vrijdag 6 december houdt beeldend kunstenaar Marlene Dumas de 48ste Huizingalezing. In de Pieterskerk in Leiden zal Dumas een rede houden met als titel ‘Het Onverantwoordelijke Gebaar – of ga terug naar waar jij vandaan komt’. Dumas’ lezing gaat over gedachten en verschijnselen die zich opdringen wanneer gesproken wordt over beeldende kunst: begrippen zoals oorsprong, cultuur, vrijheid en censuur. En over de onontkoombare relatie tussen beeld en woord.

De lezing ter nagedachtenis van historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945) wordt sinds 1972 jaarlijks georganiseerd door de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, en sinds 2014 ook door Elsevier Weekblad. De lezing heeft een cultuurhistorisch of cultuurfilosofisch onderwerp.

De lezing vindt plaats in de Pieterskerk, Pieterskerkhof 1A, 2311 SP Leiden. De deuren van de Pieterskerk gaan open om 19:15 uur, start van de lezing is om 20:00 uur. Bezoekers ontvangen een boek met de tekst van de lezing en een drankje na afloop. Entree: € 17,50 (1e rang) / € 15,00 (2e rang). Let op: Sommige stoelen in de 2de rang hebben een beperkt zicht op het podium.

Meer informatie: www.universiteitleiden.nl/agenda/series/huizinga-lezing

Kaarten zijn te bestellen via de Pieterskerk: bit.ly/huizingalezing2019